Ελάτε να ζήσουμε το μύθο…

by ,

Μαραθώνας! Μια λέξη, μια πόλη, μια ιδέα, μια μοναδική ιστορία. Ένα σύμβολο της δημοκρατίας, μια φλόγα που μεταλαμπαδεύει σε κάθε γωνιά της Υφηλίου τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ακόμη και η πλούσια ελληνική γλώσσα φαντάζει φτωχή για να αναδείξει το μεγαλείο της μοναδικής πόλης στον κόσμο που έχει χαρίσει το όνομά της σε ολυμπιακό αγώνισμα. Ίσως τελικά αυτό να είναι και το στοιχείο που καθιστά τον Μαραθώνα μοναδικό στον κόσμο: Η μεγάλη ιδέα που συμβολίζει!

Καλώς ήλθατε στην πόλη μας, ή όπως λέμε οι φιλόξενοι Έλληνες «καλώς ήλθατε στο Μαραθώνα μας». Το visitmarathon.gr δεν αποτελεί για όλους εμάς τους δημιουργούς του μια απλή ιστοσελίδα. Αποτελεί κάτι περισσότερο. Δημιουργήθηκε ως μια γέφυρα πολιτισμού που έχει ως στόχο να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που υμνούν το όνομα και την ιστορία αυτής της μικρής ελληνικής πόλης.

Ταξιδεύοντας με ευλάβεια στην κληρονομιά των προγόνων μας σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του Μαραθώνα του σήμερα, να ξεναγηθείτε στους σπάνιους αρχαιολογικούς του χώρους, να διασκεδάσετε όπως μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν να διασκεδάζουν.

Για να κατανοήσεις πλήρως το μεγαλείο αυτής της πόλης δεν αρκεί απλά να διαβάσεις τα εκατομμύρια κείμενα που έχουν γραφτεί γι’ αυτή. Πρέπει, πάνω απ’ όλα να την επισκεφτείς. Να βρεθείς στην πεδιάδα που ο Μιλτιάδης και Αθηναίοι ήρωες στρατιώτες θωράκισαν το μέλλον της σημερινής Ευρώπης, να τρέξεις στα βήματα του πρώτου μαραθωνοδρόμου αγγελιοφόρου που μετέφερε στους Αθηναίους το περίφημο «Νενικήμαμεν», να ακολουθήσεις τη διαδρομή των πρώτων δρομέων που έτρεξαν μαραθώνιο στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων…

Σε περιμένουμε στο Μαραθώνα. Σε προσκαλούμε να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία. Σε καλούμε να ζήσεις το δικό σου μύθο!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!