Χειμερινές αποδράσεις τον χειμώνα

by ,

Μπορεί τα Χριστούγεννα και η περίοδος των διακοπών να πέρασε, όμως στην ουσία μόλις τώρα ξεκινάει ο χειμώνας!

Τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά η εποχή με τα περισσότερα ταξίδια, εκτός από το καλοκαίρι. Ο περισσότερος κόσμος καταφέρνει να πάρει άδεια από την εργασία του και πραγματοποιεί ένα ταξίδι 5-6 ημερών είτε στην Ελλάδα είτε σε κάποιον χειμερινό προορισμό του εξωτερικού.

Τι γίνεται όμως μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για ταξίδια;

Μετά τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψει κάποιος για αναψυχή – κι αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους!

Τα αεροπορικά εισιτήρια airtickets είναι ιδιαίτερα φθηνά μετά την Πρωτοχρονιά καθώς η ζήτηση είναι αρκετά μειωμένη – ο περισσότερος κόσμος έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα για άλλα ταξίδια. Έτσι, όσο η ζήτηση είναι μικρή, τόσο το κόστος για ένα αεροπορικό ταξίδι μειώνεται!

Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά..

 

xeimerines apodraseisΤαξίδι τον Ιανουάριο

 

Ο Ιανουάριος, αμέσως μετά τις εορτές – δηλαδή μετά τις 6 Ιανουαρίου – είναι ο μήνας με τις χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισητήρια. Τον λόγο σας τον αναφέραμε και πιο πάνω(χαμηλή ζήτηση άρα χαμηλότερες τιμές).

Αυτόν τον μήνα είναι η κατάλληλη περίοδος για να προγραμματίσετε εκείνο το ταξίδι που συνέχεια αναβάλλεται για κάποια άλλη στιγμή. Τώρα θα βρείτε όχι μόνο τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια αλλά επίσης και πολύ χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων, μετά το σχεδόν 100% τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πλέον κυμαίνεται κάτω του μετρίου και κοντά στο μηδέν. Οι τσέπες των ανθρώπων έχουν αδειάσει και είναι φυσικό επακόλουθο να μην υπάρχουν χρήματα για άλλα ταξίδια.

Έτσι, εάν δε ταξιδέψατε την προηγούμενη περίοδο ή έχετε κάποια χρήματα στην άκρη και θέλετε ένα ταξιδάκι, μπορείτε να το προγραμματίσετε τώρα και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τον προϋπολογισμό σας – σε σχέση με το αν πηγαίνατε άλλη περίοδο- .

 

Κόστος για αεροπορικά εισιτήρια

 

Το κόστος των αεροπορικών αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ενδεικτικά, μια πτήση Αθήνα-Ρώμη κοστίζει λιγότερο από 80€ / άτομο (με αεροπορικά εισιτήρια Ryanair) . Το ίδιο δρομολόγιο λίγες ημέρες πιο πριν κόστιζε πάνω από 150€ / άτομο!

Αντίστοιχα και οι πτήσεις εσωτερικού έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, με εξαίρεση το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που λόγω περιορισμένων πτήσεων(καθώς πραγματοποιούνται έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία) η προσφορά είναι μειωμένη ενώ η ζήτηση αρκετά υψηλή.

 

Ιδέες για ταξίδι

 

Αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλά ωραία μέρη ώστε να επισκεφθείτε και να τα χαρείτε σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Εάν είστε λάτρης των εσωτερικών ομορφιών της χώρας μας, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε κάποιο ορεινό μέρος και αν χαρείτε το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Μια πολύ καλή ιδέα για τους ταξιδιώτες από Βόρεια Ελλάδα είναι η Αράχωβα – λίγο έξω από την Αθήνα.

Αντίθετα, για τους ταξιδιώτες της Νοτίου Ελλάδας, υπάρχουν πολύ ωραία χιονοδρομικά κέντρα στη Μακεδονία που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

 

Tips για φθηνά εισιτήρια

 

Πέρα των χαμηλών τιμών αυτήν την εποχή, καλό είναι να έχετε έναν μικρό προγραμματισμό για το ταξίδι σας. Κάντε κράτηση τουλάχιστον 15-20 ημέρες για ταξίδι εσωτερικού και τουλάχιστον 35-40 ημέρες για ταξίδι εξωτερικού. Έτσι σίγουρα θα πετύχετε τη καλύτερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας εάν αναζητάτε αποκλειστικά φθηνά ταξίδια είναι οι επερχόμενες αργίες όπως η Καθαρά Δευτέρα . Λόγω ότι το Πάσχα φέτος το 2018 είναι νωρίς, η αργία και το αντίστοιχο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι αρκετά νωρίς, μέσα στον Φεβρουάριο!

Την περίοδο εκείνη οι τιμές παίρνουν και πάλι την ανηφόρα, λόγω της υψηλής ζήτησης..

Για να βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, αρκεί να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να επισκεφθείτε τις κατάλληλες πηγές – ιστοσελίδες.

Στην σελίδα https://www.travelo.gr θα βρείτε αεροπορικά εισητήρια από όλες τις αεροπορικές εταιρείες καθώς επίσης και τις αντίστοιχες προσφορές που ισχύουν για το χρονικό διάστημα που θα ταξιδέψετε. Η ιστοσελίδα Travelo συνεργάζεται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία, έτσι ώστε να σας προσφέρει αποκλειστικά και μόνο τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για το ταξίδι σας, μέσα από δεκάδες πηγές!

Κάντε άμεσα και σύντομα την αναζήτηση για τα δικά σας αεροπορικά εισιτήρια και ανακαλύψτε τις χαμηλότερες τιμές για την περίοδο που ακολουθεί! Οι ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά είναι η καλύτερη περίοδος για ένα ταξιδάκι που θα σας ξεκουράσει και θα σας αναζωογονήσει!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!